Ημερίδα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής με θέμα «Η τοξικοεξάρτηση στην νεαρή ηλικία».

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο Αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής με θέμα «Η τοξικοεξάρτηση στην νεαρή ηλικία».

Στην ημερίδα συμμετείχαν γονείς από όλη την Περιφέρεια Αττικής, εκπαιδευτικοί και μαθητές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ΟΓΕ, παραρτημάτων του ΕΣΥΝ, της Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας και του ΚΕΘΕΑ-Νόστος.Αναλυτικά.ομιλ1.ομιλ2.ομιλ3.ομιλ4.

Τι ξέρεις για την 8η Μάρτη;… .

Η 8η Μάρτη είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας!

Ακόμα κι αν δεν το ήξερες, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι τη μέρα αυτή μερικοί προσφέρουν στις γυναίκες λουλούδια, άλλοι τους εύχονται Χρόνια Πολλά και, αν είσαι από εκείνους που δεν τους ξεφεύγει τίποτα, μπορεί να πρόσεξες ότι κάποιοι μιλούν για τα «δικαιώματα της γυναίκας».

Ποιοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά στους νέους (Θέματα Παιδείας τεύχος 9)

Ποιοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά στους νέους

Το φοιτητικό περιοδικό «Μελέτη-Κριτική», μηνιαίο όργανο του «Ακαδημαϊκού ομίλου», έκανε στα 1932 μια έρευνα για τις πνευματικές κατευθύνσεις των νέων. Στην έρευνα αυτή απάντησε και ο Δ. Γληνός με το παρακάτω γράμμα του, που δημοσιεύτηκε στο 4ο τεύχος του περιοδικού (Αθήνα, Μάης 1932, σελ.23-26). Το κείμενο αυτό αναδημοσιεύουμε, ακολουθώντας την ορθογραφία του πρωτότυπου, και το αφιερώνουμε στους τωρινούς φοιτητές και μελλοντικούς επιστήμονες.

Οι υπολογιστές στην εκπαίδευση

Οι Υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μύθοι και πραγματικότητες

του ΕΥΤΥΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗ *

«Το να δει το παιδί και να πάρει πληθώρα πληροφοριών και εικόνων, αυτό δε συνιστά σοφία, παρότι ο σοφός ξέρει πολλά. Και ο ρόλος του σχολείου δεν είναι να διδάξουμε τα παιδιά μια ολόκληρη επιστήμη αλλά προέχει να τα βοηθήσουμε να μάθουν να σκέφτονται, να μάθουν να μαθαίνουν. Στο βαθμό που αυτό δεν επιτυγχάνεται, η πληθώρα των μη οργανικών εν τέλει γνώσεων είναι άχρηστη.»

Καμπανάκι για την παιδική παχυσαρκία (αναδημοσίευση από το site:edupame.gr)

Αναντικατάστατος ο ρόλος της άσκησης και μεγάλες οι ευθύνες για την απουσία δομών μαζικού λαϊκού αθλητισμού

Πρόβλημα που πηγάζει από μία πολιτική που δεν έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του είναι η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και στη χώρα μας. Ο Λ. Συντώσης, καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στέλνει επιστολή προς τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας», που εφαρμόστηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας.