Το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Είναι τόσο παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε σήμερα.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : Τη μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, χωρίς ευελιξίες και μαθητείες.
Δεν θα μας χαριστεί τίποτα.
Καμιά συνενοχή στα αντιδραστικά τους σχέδια!

Your Search Results

Α.Σ.Γ.Μ.Ε.:Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για την έλλειψη ουσιαστικής, δημόσιας και δωρεάν, ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Comment first! »

Κατατέθηκε στις 4/7/2014, τροπολογία για τις μεταφορές (πού ΨΗΦΊΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7.7.2014, στο θερινό τμήμα της Βουλής), και αφορά σύμφωνα με την παραδοχή του Υπουργείου Εσωτερικών 200.000 μαθητών και πλέον.Αναλυτικά(2014_07_07_tropologia_kya.pdf)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/7/2014

Comment first! »

Στο σημερινό ετήσιο συνέδριο της ΑΣΓΜΕ γίνεται στο τέλος μιας χρονιάς, που το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ένταση της επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, Ε.Ε. , ΔΝΤ, τόσο στα δικαιώματα των εργαζομένων γονιών, όσο και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.Αναλυτικά(2014_07_06_eisigisi_asgme.pdf)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/6/2014

Comment first! »

Στη σημερινή μας δουλειά φιλοδοξούμε να εκτιμήσουμε την πορεία μας, από το προηγούμενο συνέδριο που έγινε στη μέση της σχολικής χρονιάς 2013-14. Δηλαδή να κάνουμε έναν απολογισμό της δουλειάς μας, πάνω στις αποφάσεις που είχαμε πάρει. Να δούμε πόσο προχώρησαν αυτές προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων του κάθε Δήμου και πως έφτασαν στα Δ.Σ.,  και Γενικές συνελεύσεις των σχολείων.Αναλυτικά(2014_eisigisi_omosp.attikis.pdf)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κ Α.ΛΟΒΕΡΔΟ

Comment first! »

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ εκπροσωπώντας τους γονείς χιλιάδων μαθητών, σας ζήτησε από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση, προκειμένου να εκθέσουμε το σύνολο των τραγικών ΑΜΕΣΩΝ προβλημάτων που μαστίζουν την δημόσια εκπαίδευση. Παρά τις καθημερινές οχλήσεις μας (γραπτές και τηλεφωνικές) δεν μας δώσατε καμία απάντηση, ούτε καν αρνητική!

                Δεν βρίσκεται χρόνο για να συναντήσετε τους εκπροσώπους των γονιών, γιατί προφανώς δεν το θεωρείτε απαραίτητο, Προφανώς έχουμε αγεφύρωτες απόψεις για το τι συμφέρει τους μαθητές, και το γνωρίζουμε.Αναλυτικά(2014_06_27_gramma_upourgo.pdf)

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΠΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Comment first! »

Αυτές τις ημέρες οι 85.000 μαθητών της Α΄ τάξης των Λυκείων και των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη με θέματα που, σε ποσοστό 50%, κληρώνονται από την περιβόητη «τράπεζα θεμάτων».

Στο κείμενο αυτό επιδιώκουμε να δώσουμε απαντήσεις στα βασικά θέματα γύρω από την τράπεζα θεμάτων. Αν και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποτυχία 40% των μαθητών της φετινής Α’ Λυκείου, τα τελικά επίσημα αποτελέσματα από την εφαρμογή της δεν έχουν ανακοινωθεί. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί καθόλου την κατεύθυνση ενός τέτοιου μέτρου. Για παράδειγμα, αν φέτος υπήρξαν εκπαιδευτικοί που βαθμολόγησαν με μεγαλύτερη επιείκεια, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει τις νέες απαιτήσεις που η τράπεζα θεμάτων θέτει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αναλυτικά(2014_06_30_trap_thematon_neo_likeio.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Comment first! »

Με το κλείσιμο των σχολείων κάθε χρόνο, γινόμαστε αδιάψευστοι μάρτυρές μιας τραγικής πραγματικότητας. Το ερώτημα που απασχολεί τις περισσότερες οικογένειές είναι, πώς και που θα περάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι, που λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της μείωσής μισθών, της απλήρωτης εργασίας και των νέων εργασιακών σχέσεων λάστιχο, παραμένει αναπάντητο για τους περισσότερους.Αναλυτικά(kalokairi_aitimata.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Comment first! »

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!! ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΡΑ!!!!Αναλυτικά(rodos_eforia.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Comment first! »

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.Αναλυτικά(anakoinosi_enosi.pdf);(afisa.pdf)

14η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, που επιμελείται η Ένωση Γονέων Καισαριανής & οι Σύλλογοι Γονέων.

Comment first! »

Η γιορτή θα γίνει Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “ΑΙΟΛΙΑ”.

‘Ωρα έναρξης 7:30 μ.μ.
Επίσης, το Σάββατο το πρωί, στις 10:30 μ.μ., μέσα στο γήπεδο της NEAR EAST θα γίνει φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου από αθλητικά σωματεία της πόλης μας.
Η φετινή Μαθητική Γιορτή ασχολείται με την μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Θα δούμε μικρά και μεγάλα παιδιά να διατρανώνουν με τον τρόπο τους (μουσικά /θεατρικά /χορευτικά σχήματα, ζωγραφιές, αφηγήματα και τραγούδια γραμμένα από τα ίδια τα παιδιά …) το σύνθημα της φετινής γιορτής:
“ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ. ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ …ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ”
Αναλυτικά(14H_PROGRAMMA_A4.pdf)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Comment first! »

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χθες Τετάρτη  11/6/14, έξω από τη Βουλή, ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και την Τράπεζα Θεμάτων.Αναλυτικά(dt_4_06_12_2.pdf)

(ASGME_PANATTIKO-SYLLALHTHRIO_KLEISIMO-SXOLEION_3.pdf)

(ASGME_PANATTIKO-SYLLALHTHRIO_KLEISIMO-SXOLEION_11.pdf)

(ASGME_PANATTIKO-SYLLALHTHRIO_KLEISIMO-SXOLEION_18.pdf)

(ASGME_PANATTIKO-SYLLALHTHRIO_KLEISIMO-SXOLEION_14.pdf)

(sygxoneyseis-keratsini.pdf)

(sygxwneuseis-sxoleivn-zwgrafou-.pdf)

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!

Comment first! »

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6/2014 στις 6.30μ.μ

Όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

έξω από τη Βουλή.Αναλυτικά(2014-11-06_kalesma.pdf)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ:Για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Comment first! »

Η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με νέες συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα. Μετά τα 2000 σχολεία του 2010 και τα εκατοντάδες τμήματα, που καταργήθηκαν ενδιάμεσα, προχωρεί  και πάλι σε συγχωνεύσεις, στοιβάζοντας τα παιδιά σε τμήματα 28-30 μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωση και τη ζωή τους στο σχολείο. Στο Δήμο μας τα 1ο-6ο Δημοτικά συγχωνεύονται σε ένα 17θέσιο σχολείο!

Μέτρησαν τη χωρητικότητα των αιθουσών, υπολογίζοντας πόσοι μαθητές χωρούν, με κριτήριο το 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή Δημοτικού, όταν ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων όριζε ως ελάχιστη απαίτηση για την αντισεισμική θωράκιση της σχολικής κοινότητας τα 2 τμ/μαθητή και το Υπουργείο Υγείας το ίδιο στην περίοδο όξυνσης της γρίπης Η1Ν1!

Αναλυτικά(SYGXONEYSEIS SYLLOGOS.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Comment first! »

Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους δασκάλων και τις ΕΛΜΕ της περιοχή μας σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 14.00μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τσόχα 15-17 Αθήνα.

Αναλυτικά(zografou.pdf)

ΑΣΓΜΕ:Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Να πάρουν πίσω όλες τις συγχωνεύσεις!

Comment first! »

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να εντείνουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με νέες παραστάσεις στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις – Περιφέρειες, με καταλήψεις δρόμων, σχολείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές για τις εξελίξεις και τις συνέπειες που αυτές θα φέρουν. Οι Ομοσπονδίες γονέων μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο συντονισμό και την ανάδειξη του προβλήματος, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης στις περιοχές τους.

Αναλυτικά(2014_06_02_asgme_fek.pdf)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ 6 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΣΕ 3

Comment first! »

Ο κύκλος των σαρωτικών συγχωνεύσεων ξεκίνησε το 2010 με τα 2000 σχολεία, ανάμεσά τους συγχωνεύθηκαν και 8 δημοτικά σχολεία σε 4 του Συλλόγου μας. Συνεχίστηκε με τα εκατοντάδες τμήματα που καταργήθηκαν ή συμπτύχθηκαν ενδιάμεσα, και τώρα προχωρούν και πάλι σε νέες μεταβολές σχολείων, αφού με τους νόμους που προηγήθηκαν, αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, για να στοιβάζουν τα παιδιά μας σε 25-28ρια τμήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωση και τη ζωή τους στο σχολείο.

Αναλυτικά(sigxon_bironas.pdf) (afisa_bironas.pdf)

Διαβίβαση πρόσκλησης Τακτικού Απολογιστικού Συνεδρίου Α.Σ.Γ.Μ.Ε.

Comment first! »

Το Δ.Σ. της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. σε συνεδρίασή του, αποφάσισε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση ( Συνέδριο ) να γίνει στις 29 – 6 - 2014, ημέρα Κυριακή, και ώρα 10π.μ. μέχρι 7μ.μ. στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών ( Αθήνα Κάνιγγος 27, 5ος όροφος ), σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί απαρτία η επαναληπτική Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό της ΑΣΓΜΕ θα διεξαχθεί μια βδομάδα μετά την ίδια μέρα, ώρα και τόπο δηλ, την Κυριακή 6-7-2014 στις 10 π.μ.

Αναλυτικά(prosklisi_asgme_ 2014.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Comment first! »

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΤΣΟΧΑ 13)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/5/2014

ΣΤΙΣ 14.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Αναλυτικά(peristeri_sigxoneuseis.pdf);(ipografes.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Comment first! »

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα. Σηματοδοτεί και με αυτόν τον τρόπο μια νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών            και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ανάμεσα στα υπό συγχώνευση, βρίσκονται το 5ο 12/Θ Δ.Σ. και το 22ο 6/Θ Δ.Σ. Κερατσινίου, τα οποία συγχωνεύονται στο 5ο 14/Θ Δ.Σ. Κερατσινίου..

Πέμπτη 29/05 και ώρα 08:00 το πρωί συγκέντρωση έξω από τα δύο σχολεία.

 Παρασκευή 30/05 κλείσιμο των σχολείων πριν τα κλείσει το υπουργείο Παιδείας, συγκέντρωση έξω από τα σχολεία το πρωί, και πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου. Το απόγευμα και ώρα 18:30, συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), συμβολική κατάληψη της οδού Τσαλδάρη και εξόρμηση ενημέρωσης στα καταστήματα της Αμφιάλης.

Τρίτη 03/06 και ώρα 13:30 συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, μαζί με άλλα σχολεία και πορεία στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.Αναλυτικά(dt_typou_kerat1.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Comment first! »

Στο 7ο Διαμέρισμα συγχωνεύουν το 115ο  Δημοτικό σχολείο με το 12ο ,το 42ο με το 41ο , το 102ο με το 121ο , το 105ο με το 166ο και κανείς δεν ξέρει ποια ακόμα σχολεία θα μπουν στο κάδρο της κατάργησης- συγχώνευσης.

Όλοι  στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 05/06/2014 στις 7μ.μ. στην Πλατεία Γκύζη

-Όλοι  στην  παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 06/06/2014 στις 2μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής  στην Τσόχα 15-17.Αναλυτικά(7diam_sigxoneuseis1.pdf)

ΑΣΓΜΕ:ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Comment first! »

Μαζική ήταν η ανταπόκριση γονιών από πολλές περιοχές της Αττικής, στο κάλεσμα της ΑΓΣΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας, χθες Τρίτη 27/5/14, έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και την Τράπεζα Θεμάτων. Ενώ, η αρχική θέση του Υπουργείου ήταν ότι δεν είχαν χρόνο για να μας δεχτούν, (όπως έκαναν και κατά την κινητοποίηση τη περασμένης Τετάρτης 21/5/14), τελικά η ηγεσία του υπουργείου υποχώρησε κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων.Αναλυτικά(2014_05_28_asgme_ipourgeio.pdf)

 • Meta

 •  

   

   


  Αγώνας
  για μια καλύτερη παιδεία
  για μια άλλη κοινωνία

  Κάποτε θα'ρθουν να σου πουν ...
  Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!