Το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Είναι τόσο παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε σήμερα.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : Τη μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, χωρίς ευελιξίες και μαθητείες.
Δεν θα μας χαριστεί τίποτα.
Καμιά συνενοχή στα αντιδραστικά τους σχέδια!

«Από Δευτέρα θα συμπληρωθούν όλα τα κενά!!!»

Comment first! »

Αυτή είναι η απάντηση του κου Γκίνη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Αττική. Δεν είναι δήλωση που έγινε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι δήλωση κατά την συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της ΑΣΓΜΕ, της ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ενώσεις Γονέων, μαθητές και εκπαιδευτικούς σήμερα 23/4/2014, σαράντα μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, χαμένες διδακτικές ώρες με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά(omosp.goneon_anapl.pdf)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Comment first! »

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.Αναλυτικά(PASXA2014.pdf)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΥΠΟΨΗ κου Γκίνη, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής

Comment first! »

Κύριε Γκίνη,

Όπως έχουμε ενημερώσει -επανειλημμένως εδώ και δύο μέρες- συνεργάτη σας, θέλουμε ΑΜΕΣΑ να ορίσετε ραντεβού με εκπροσώπους Ενώσεων Γονέων της Αττικής και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής προκειμένου να σας καταθέσουμε την θέση μας για το ζήτημα που έχει προκύψει για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών. Να σας παραθέσουμε όλους εκείνους τους λόγους που επιβάλλουν για φέτος  την  εξέταση των μαθητών της Α΄ Λυκείου όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει αποκλειστικά ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων. Ενώ για τους υπόλοιπους μαθητές του Λυκείου να εξεταστούν σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

Αναλυτικά(2014_04_15_giaGINI.pdf)

ΑΣΓΜΕ:ΑΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ

Comment first! »

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 170 και σχετική εγκύκλιο, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδεία επιβάλλουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα (μέχρι 3 ημέρες), αλλά και παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3.

Αναλυτικά(2014_04_11_giapd.170mathimata.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Comment first! »

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Περάματος, που ξεκάθαρα και ενεργά συμβάλλει στη δημιουργία αυτής της φασιστικής φιέστας, σήμερα, στο Δημαρχείο του Περάματος.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Περάματος, να απομονώσει τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, να μη μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε κανένα σχολείο, σε καμία λαϊκή γειτονιά. Μόνο η οργάνωση της πάλης του λαού είναι αυτή και μόνο αυτή, που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απόγονους των ναζί.

Αναλυτικά(katag_giaxa.pdf)

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Comment first! »

Δεν επιθυμούμε να γιορτάσουμε μαζί με την πολιτική ηγεσία πού κάνει το παν για να απαξιώσει τα  σχολεία  με σκοπό το κλείσιμο τους προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Την ίδια στιγμή πού μας καλεί να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια, χωρίς να λύνει κανένα από τα μακροχρόνια προβλήματα, κόβει και την σίτιση  σε ένα σχολείο πού είναι υποχρεωμένα  τα παιδιά  να βρίσκονται μέχρι της 4μμ.  

Αναλυτικά( moys_25xrona.pdf)

       

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜOΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Comment first! »

Το σχολείο της Αντίστασης , της δημιουργίας και της ελπίδας.

Αναλυτικά(afisa.pdf) (program_petroup.pdf)

ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΓΣΣΕ

Comment first! »

Στην νέα ΕΓΣΣΕ εκτός από τους κατάπτυστους μισθούς πείνας που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνεται και  τα παρακάτω:

Αναλυτικά(2014_03_27_gia_egsse.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: Ναρκωτικά-’Ενα προβλημα που μεγαλώνει

Comment first! »

ΚΛΩΤΣΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!!

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΜΠΑΣΚΕΤ-ΒΟΛΕΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4/2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 10,30π.μ-17.00μ.μ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΠΑΤΩΝ.

Αναλυτικά(afisa narkwtika.pdf)

ΑΣΓΜΕ:ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Comment first! »

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μαζί με όλο τον λαό:

 Οι μαθητές της Α΄Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

 Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

 Ιδίως για τους περίπου 180 μαθητές της Γ΄Λυκείου στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά να εισαχθούν στις ανώτατες σχολές που επιθυμούν χωρίς εξετάσεις.

Αναλυτικά(2014_03_17_psifisma_mathites.pdf)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Comment first! »

Η Ένωση Γονέων Περάματος χαιρετίζει την έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι σύλλογοι γονέων, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι και οι φορείς της πόλης μας στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων μας. Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε προς την δημοτική αρχή έγινε εφικτό να πληρωθούν γι’ άλλη μια φορά τα δεδουλευμένα 2 μηνών (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2014).Αναλυτικά(niki_katharistrion.pdf)

Με τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου για τα δικαιώματα των σεισμόπληκτων μαθητών!!!

Comment first! »

Μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και μαθητικών συμβουλίων στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Οι άξονες που τέθηκαν εισηγητικά αφορούσαν α) την ασφάλεια των σχολείων και την αντισεισμική θωράκιση καθώς και την προώθηση του κοινού αιτήματος των μαζικών φορέων και του τοπικού ΤΕΕ για ουσιαστικούς ελέγχους και προώθηση νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό β) την εκτίμηση των εξελίξεων για το αίτημα να μη δοθούν εξετάσεις σε Α΄ και Γ΄ Λυκείου και να υπάρξουν ρυθμίσεις για όλους τους μαθητές γ) το αίτημα για μέτρα που αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και τη μελέτη των σεισμόπληκτων μαθητών.Αναλυτικά(siskepsi_kefal.pdf)

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λευκάδας:Δημόσια Εκπαίδευση και MKO

Comment first! »

Η οργανωμένη κοινωνική προσφορά και δράση που δεν επιβάλλεται με θεσμικό τρόπο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της την εθελοντική στράτευση. Οργανώσεις των εργαζομένων  και άλλες μαζικές λαϊκές οργανώσεις, κινήσεις, ομάδες πρωτοβουλιών κλπ. -θεσμικά ή όχι αναγνωρισμένες- είναι εθελοντικού χαρακτήρα. Αναλυτικά(mko_leykada.pdf)

 • Meta

 •  

   

   


  Αγώνας
  για μια καλύτερη παιδεία
  για μια άλλη κοινωνία

  Κάποτε θα'ρθουν να σου πουν ...
  Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!